Project Description

Client:   Conwy Council
Location:   St. Ives
Year Completed:   2014

The Challenges

The London-based architects behind the project chose AAC to supply the waterproofing system to the skylights of the brand new art gallery and exhibition space. AAC’s Prelasti EPDM was chosen for its 20-year guarantee and 50-year lifespan, light weight, durability, and its BREEAM A+ environmental rating.

On the very edge of the ocean, overlooking Porthmeor Beach, Tate St Ives was built on the site of a former gasworks in the heart of the town’s traditional fishing community. With stunning coastline views, it is very much a home from home for our Anglesey team who are currently working on site.

The vision behind the new Tate St Ives project was to transform existing spaces and create new areas for displaying more artwork, allowing visitors to engage more deeply with art, and also to create a new gallery to accommodate larger scale artworks and installations and give visitors a more relaxing and social visit.